torsdag 18. april 2013

Honeymoon..

Om 5 uker venter dette:

Santorini Princess Luxury Spa Hotell





Dette skal bli så utrolig herlig. 5 dager, bare oss to. Sove, slappe av og lade nesten tomme batterier. Og pleie kjærligheten <3, alle par trenger litt tid alene sammen. Jeg synes kanskje det er litt lenge å være borte fra lille gullet, men han kommer til å kose seg sammen med Bæssmor og Bæssfar.



Lille fine vennen.

Men før denne herlige turen skal jeg til Svalbard med jobben. Det tror jeg blir en fantastisk tur, tross i at jeg er så sjenert at jeg lurer på hvordan jeg f.eks skal komme meg til frokost:( Forhåpentligvis vokser jeg litt på dette.

Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger på øya Spitsbergen. Stedet har 2 075 innbyggere (mars 2007) og er en av verdens nordligste bosetninger. De aller fleste innbyggerne er nordmenn, men nesten 40 nasjonaliteter er representert. Det er fri adgang til å bosette seg i Longyearbyen for borgere fra alle stater som har underskrevet Svalbardtraktaten.
Stedet ble opprettet i 1906 av John Munroe Longyear (1850–1922).[1] Han var den største eieren i gruveselskapet Arctic Coal Company, med hovedkontor i Boston i USA. Gruvene og tettstedet ble i 1916 kjøpt av Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Longyearbyen ble nedbrent og ødelagt av tyske styrker 8. september 1943 og gjenoppbygd etter andre verdenskrig.
Tidligere var Longyearbyen en gruvebosetning, men fra begynnelsen av 1990-tallet har samfunnet endret seg. Mens det før var flere gruver i drift rundt Longyearbyen, er det bare Gruve 7 som er i drift i dag. Gruve 7 produserer ca. 60 000 tonn kull, hvor halvparten går til Longyear Energiverk – landets eneste kullkraftverk. I dag er turisme, forskning og utdanning viktige næringsveier i tillegg til gruvedriften. Svalbard lufthavn, Longyear har flyforbindelse til fastlandet hele året.









Vi skal på 9 timers snøscootersafari til Barentsburg.

Barentsburg er en gruveby på Svalbard med cirka 500 innbyggere , nesten utelukkende russere og ukrainere. Barentsburg ligger om lag 40 kilometer fra Longyearbyen  i luftlinje, og nås enten med snøscooter om vinteren eller med båt i den isfrie perioden. Stedet kan naturlig nok også nås med helikopter, og det er en mindre landingsplass på Heerodden like utenfor byen. 

Det blir veldig spennende og veldig skummelt:)

Det er masse reising i vente altså, så dette skal bli en super sommer:)


1 kommentar:

  1. cerakote titanium - TITanium-ART
    cerakote tube supplier titanium is made in Solingen, Germany, with the goal ceramic vs titanium curling iron of nano titanium ionic straightening iron producing an exceptional alloy called tungen titanium oxide. The tungen alloy produces high titanium connecting rod quality titanium pipes

    SvarSlett