tirsdag 19. mars 2013

Vår og snart sommer....

Kjenner at følelsen av sommer kommer snikende nå, snøen begynner å smelte og alsfalten kommer frem:)

Jeg gleder meg til å nyte varme dager og kvelder på terrassen.





Strandturer og grilling:)



                                                                       

Og jeg gleder meg til å plante masse roser og blomster rundt omkring. Lage nytt gjerde og plante japanske kirsebærtrær.








Og det beste av alt, vi får en sinnsyk ferie i år:) Først fem dager på Santorini (bryllupsreise), ei uke i Paris og så rett til London uken etter, med hele gjengen. For en herlig sommer det blir!!!!!

Men, først bare tre dager til påskeferie :)


onsdag 13. mars 2013

Trening og vektreduksjon.

Kjetil og jeg har gjennomgått en stor livstilsendring og begynt et bedre og sunnere liv. Masse trening, og masse grønnsaker og fisk. Vi har mere overskudd og livsglede:) Men det beste av alt, vi er mye lettere og mye gladere!!


På skitur:)

Det er vanskelig og tøft, begge er veldig glad i mye god mat og søtsaker. Vi har måtte finne sunne og spennende retter, som er like gode som de usunne, og vi har funnet masse god mat. Man trenger jo ikke å koke grønnsakene, stekte grønnsaker med masse hvitløk og chili er jo kjempegodt. Vi har også prøvd å kutte ut hvitt mel, sukker og poteter, og det største savnet det er brødmaten. Vi lager egne knekkebrød og dem er kjempegode, men i helgene spiser vi brød.  Selvfølgelig hadde det vært godt med pizza og kebab flere ganger i uken, men vi unner oss det noen ganger, og da på helg. Vi har vent magen til mindre porsjoner og har prøvd å redusere inntaket av brus.

Nå har alt dette gått veldig fint, helt frem til bryllupet. Jeg har gått ned 15 kilo og Kjetil nesten 25!! kg, klapp på skuldra til oss!!! Etter bryllupet har det sklidd litt ut, men vekten har faktisk vært stabil. På mandag tok vi oss i nakken igjen og kom igang med treningen, og den sunne maten. Ikke noe godis på kvelden, annet enn en håndfull pistasjenøtter og en liten bit mørk sjokolade. Og allerede idag føles alt mye bedre:)

Vi har begge våre mål, og disse skal nås til bryllupsreisen, iallfall i mitt tilfelle. Målet er ned til størrelse 38 i bukser og en vektredusjon på 5 kg. Jeg har en ide om at for å nå dette målet, må jeg trene hardere med høyere intensitet og spise mindre godis. Det er jo bare frem til juni, da blir det bare å klare og holde vekten ved like. Dette er jo mye enklere når vi begge har dette målet og vi begge liker å trene. Det er faktisk veldig hyggelig å kunne ta seg en løpetur sammen, selv om det ikke alltid er like lett å snakke sammen;) Pust og pes.
Denne treningen vår har jo også gjort at vi orker å være mer aktive i hverdagen, noe som gir ungene mange gode opplevelser ute i naturen.



På skitur med grilling og sjokolade.



På Harahorn




På vei opp til Harahorn


På Bjørgeberget.



Byfjellene i Bergen.



Blåmyrskoia


På Skogshorn i Hemsedal



Vi håper jo med dette at ungene blir glade turmennesker i voksen alder:) Og at jeg når målet mitt innen 28.mai, for da skal vi nemlig nyte dette:



Kunne egentlig ønske at det funket sånn:






Ha en fin uke folkens, snart helg igjen:)


tirsdag 12. mars 2013

Til "kontoret"....

Vi har flyttet kontorpulten ned i stuen, før stod den på gjesterommet. Den ble den jo ikke brukt.
Bilde kommer:)
Men, til dette "kontoret" har jeg noen ønsker da:) Og på ønskelisten står dette:




Alt fra Granit. Jeg elsker Granit:) Og det beste er at da MÅ vi til Oslo, og jeg elsker Oslo:)





søndag 3. mars 2013

Den laaaaaange reisen hjem....

...det er jo ikke så langt når man tar fly, men det blir en reisetid på nesten 5 timer. Først bil, så masse venting. Så flyturen, men den tar jo ca 40 minutter, så det er jo greit. Masse stress for å rekke toget, så en togtur på 1 t og 15 minutter, før litt bil igjen. Det er togturen som er det kjedligste, så idag måtte vi prøve å gjøre litt ekstra ut av den....








Petter ville nok egentlig sove, men ikke på fanget nei. På gulvet ville Petter sove....








Etter litt hvile på gulvet, var vi klare for litt tull og tøys:)

 

Jaja, nå sover gullet i senga si og de to store gullene er på plass:)

lørdag 2. mars 2013

Bergenshelg:)

Ikke mye som skjer på oss, bare sløver og koser oss med lille P. Han storkoser seg med Farmor og Besse, stor forandring fra jula, da han var redd hele tiden. Det er godt å se:)

På fredag var vi på Evanger, svigerfars barndomssted. Ei lita bygd i Voss kommune, med 692 innbyggere i 2009. På Wikipedia står det dette om Evanger:

Tettstaden Evanger er haldeplass på Bergensbanen. Der er kyrkje, skule og kjøtforedlingsindustri. Europaveg 16 går gjennom staden.

Vi fant litt mer, en nærbutikk( mer enn det var der i 2009, når Kjetil og jeg stoppet der) og en kafé. Med denne kule døra:)